Lade Inhalt...

Sadece Kahve

Kahve Dünyası içine kolay giriş

von Thomas Born (Autor:in)
130 Seiten

Zusammenfassung

Aslında iyi kahve yapmak için gerekli olabilecek tüm şeyler için talimatları ile kahve kitap sürü hazırlama yöntemleri ve açıklamaları vardır. Peki neden ben de başka bir kitap yazmak istemedim? Beni evde kahve tattırarak çok ve pek lüzumlu gerçeklerle kahve sahnesine arkadaşlarıma tanıtmak için her zaman bir zevk oldu. Aklımda kahve ile benim deneyim paylaşımı iyi bir iş yapmış. Benim en büyük dileğim kahve temaları ile ilgilenen sizin gibi daha çok insana ulaşmaktır. Gerçekten ben bu kitabı yazarken bunu yapabileceğinizi umuyorum. Ama kahve yeniden icat edilemedi. Bu kitap gerçekler ve yöntemlere kişisel görünüm ile kahve sadece kişisel bir övgüdür.

Leseprobe

Inhaltsverzeichnis


Kahve Dünyası İçin Tanıtım



Thomas Born



Sadece Kahve



Kahve Dünyası içine kolay giriş










Türk Tercümen: Thomas Born




Yayıncılık, kapak tasarımı ve çizimler:

Thomas Born, Geschwister-Scholl-Str. 83, D-90765 Fürth




Telif Hakkı © 2015 Thomas Born





Her hakkı saklıdır. Bu yayının hiçbir bölümü çoğaltılamaz veya yayıncının yazılı izni olmaksızın, hiçbir şekilde veya fotokopi, kayıt veya başka herhangi bir bilgi depolama ve alma sistemi de dahil olmak üzere elektronik veya mekanik herhangi bir yolla, aktarılamaz.







Grafik 27



Thomas Born 1964 yılında Kassel / Almanya doğumlu yaşıyor ve Orta Franconia / Almanya'da 20 yıldan fazla çalışıyor. 2009 yılından bu yana o kahve dünyası ile ilgilidir.

Kahve hakkında kitaplar kapsamlı bir kütüphanenin yanı sıra, o dünyadaki kahve kavurma öğeleri toplar. Zaman zaman kendisi ve arkadaşları için kendi kahve pişirmeyi seviyor.Rectangle 3

Önsöz


Aslında iyi kahve yapmak için gerekli olabilecek tüm şeyler için talimatları ile kahve kitap sürü hazırlama yöntemleri ve açıklamaları vardır. Peki neden ben de başka bir kitap yazmak istemedim?

Beni evde kahve tattırarak çok ve pek lüzumlu gerçeklerle kahve sahnesine arkadaşlarıma tanıtmak için her zaman bir zevk oldu. Aklımda kahve ile benim deneyim paylaşımı iyi bir iş yapmış.

Benim en büyük dileğim kahve temaları ile ilgilenen sizin gibi daha çok insana ulaşmaktır.

Gerçekten ben bu kitabı yazarken bunu yapabileceğinizi umuyorum. Ama kahve yeniden icat edilemedi. Bu kitap gerçekler ve yöntemlere kişisel görünüm ile kahve sadece kişisel bir övgüdür.

Saygılarımla,
Thomas Born Fürth /Almanya, eylülde
2015

Grafik 8

Resim 1: Benim kişisel düşüncelerim



Nerede kahve dünyasiyla yolculuğum başlar? Ben uzun zamandir dusunuyorum ben birtane cevap buldum seninle bir yolculuk yapmak istiyorum bir fincan kahve icin.

Kahve ile ilk temasimda altı yaşındaydim. Doğum günleri, yıldönümleri, partiler ve ailemin davetleri gibi olaylar bir sürü vardı. Benim anilarimda hep kek ve taze demlenmis kahve kokusu kaldi.

Kahve olmadan Kek tadı iyi, ama bu itiraza izin verilmedi. Hatta kahve, su ile seyreltilmiş, ailemle birlikte kahve içmek zorunda kaldım. İlk lezzetli izlenim çok kötü: "... acı tadı". Ve bu ifade üzerine ben uzun bir süre içinde kahveyi aci hatırladım.

70'li ve 80'li yıllarda sadece çeşitli Kahve Kavurma dönemi bitti kahve var süzüldü ve tüm kahve iş Tchibo, Onko, Idee Kaffee ve Eduscho gibi büyük oyuncular tarafından bölündü.

Büyükannem sadece elle porselen filtre kahve hazırladı. Daha sonra bir doğum günü hediyesi olarak annem ona ilk elektrikli kahve makinesi hediye etti.ama Büyükannem porselen filitre kahvesinde yapilan kahvenin daha iyi oldugunu soyledi.

Kahve ile tanışmam 18 yasina kadar durakladı.sonra arkadaslarimla bulusup biryerlerde birseyler icmek istedik ve ben sevdigim icecek olarak sicak cikolata ve cappuccino icmek istedim.

Bu kahveye alismam uzun yıllar sürdü ve bunun sonucunda ben gerçekten arkadaş olmuştum.

Kahve ile yoğun bir çalışmam birkaç yıl surdu. Benim için büyük bir zefkti. Kahve hakkinda bilgim var ama daha fazla bilgininde oldugunu biliyorum.


Krema İle Kahve?


Doğru içme kahve? Temelde tadı farklı olduğu için ben, orada "yanlış" bir "hak" olduğunu orada. Nasıl kahve içmek? Süt, şeker veya krem veya her şeyin biraz ile götürün? Prensip olarak iyi kahve, şeker veya süt gibi diğer maddelerle her "kirlenme" ile kendi lezzet kaybeder. Kahve harika tatlar tadını çıkarmak için, sadece saf denemelisiniz. Ama şekersiz bir kahve yol uzun ve aynı zamanda oldukça kişisel evrimsel bir gelişme olarak görülebilir.

Zaten prolog öğrendiğiniz gibi, bir kahve ile ilk temas genellikle acı bellek bırakır çünkü ilk başta, ilk, zevkinize eğitmek gerekiyor!

Eğer espresso meyveli notları kokusu ve ismini mümkün olacak kadar ve bu andan itibaren deneyim birkaç yıl sürer.




Kahve Tarihi


Kahve beşiği Kaffa adlı Etiyopya kırsalında yer almaktadır. O "Kaffa" isim kahve verildi varsayılmıştır.

Kahve kiraz çiğ yenen ve 9. yüzyılın başına kadar pişirilir. Ancak o zaman bunun bir içecek oldu - ama muhtemelen bugün kahve ile çok az ortak yanı.

Kahve kökeni hakkında ilgili literatür okursanız, sonra birkaç sürümleri bulunmaktadır. En iyi bilinen hikaye aşırı olgun kahve kiraz yedim çoban ve onun koyunları gelen muhtemelen.

Yavaş Yemen dünyadaki zafer yürüyüşüne başladı - Ama bu şarap çok "İslam şarap" olarak adlandırılan kahve-.ve onun alternatifi var olduğu açıktır. Avrupa'da biz hayal kadar Son olarak, 500'den fazla yıl sürdü: kahve olmadan bir hayat hayat değildir.

Arabistan dışındaki ilk kahvesi bugünün İstanbul eski adıyla İstanbul'da 1554 yılında kurulmuştur. 1647 yılında Cafè Florian Venedik San Marco Meydanı'nda açıldı.

Bugün, hala orada bulabilirsiniz. 20'den fazla yıl sonra - 1673 yılında - ilk Alman coffee house Bremen açıldı: Kaffeehaus Schütting. Başlangıçta Bremen tüccarların guildhall olarak adlandırılır. Sadece bodrum yüklü bir kahve odası oldu.

18. yüzyılın sonuna gelindiğinde, daire gelen kahve yudumlarken ince şirket, Avrupa'da yaygındır. Taze ilk fincan tabağı kahve bardaktan sonra fincan içine döküldü ve kahve demlendi. Bugünün perspektifinden - - Bu arka plan kahve içme garip tür: sıcak kahve soğumasını gerekir.

Ve kahve yemekleri sahip değillerdi olanların onlar sadece çorba tabağı dışında kahve spooning bulundu.


Grafik 26

Resim 2: Kahve fincan tabağı


Espresso 19. yüzyılın başlarında İtalya'da mocha haline gelmiştir. Ana rolü Luigi Bezzera, Milan metal eşya perakendeciler tarafından oynandı. O Ancak 1901 yılında patent için portafilter ile kendi fikrini açtı, pazarlama 1906 yılında 1903 yılında ondan Bezzera patentini satın arkadaşı Desiderio Pavoni, devralan filtre tutucu ve buhar valfi Pavoni ve Bezzera ile ilk model Milano'da Uluslararası Sergisi'nde başvuran bulundu. Yani ilk kez espresso servis edilir.

Bizim anne ve dedesi savaş sonrası dönemde iyi kahve çekirdekleri takdir var. Onlar evde ocakta dökme demir tava kahve kavrulmuş var. Uzun saplı tava kavurma ev kahve kökeni 16. yüzyılın başına kadar uzanıyor.1


Grafik 2

Resim 3: Eski kavurma tavası


Endüstriyel Kavurma davul kavurma orada icat edildi 1868 yılından bu yana Kuzey Almanya Emmerich kentinde üretilmektedir. İlk cihazlar için kavurma yaklaşık 40 dakika oldu. Sonra Probat kavurma inanılmaz 15 dakika kavurma süresi ile hızlı bir kavurma olarak sunuldu 1893 yılında piyasaya çıktı. Cihaz bir satış başarısı oldu ve Emmerich şirket, yeni şirketin adı olarak "Probat" aldı.2

Kahve Günümüzde giderek daha fazla severler küçük miktarlarda kavurma ev faydalarını keşfetmek.3

Yelpazesine kavrulmuş kahve ile para kazanabilirsiniz. Bu aynı zamanda Josef Kaiser tarafından tanındı.

O başarının kısa sürede geldi 1885 yılında Duisburg ilk mağazanın olarak Kaiser kahvehane açıldı: 253 mağazaları var dört yıl sonra. Her mağaza içi ve dışında, düzgün mağaza ekipmanları sunulmaktadır. Orada altı Kaiser Kahve Kavurma ve böylece şirketin Ayrıca 1. Dünya Savaşı'nın başlangıcına kadar genişletilir 1912 yılında Avrupa'nın en büyük kahve kavurma oldu: İnanılmaz 1,369 mağaza ve yaklaşık 5.000 çalışanı ve içerecektir.4

İtalyan espresso bar 50'li yılların başlarından beri Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri fethetti.5


O dönemde "kahve molası" tanıtıldı ve Amerika Birleşik devletleri'nde 1952 yılında "Pan American Kahve Bürosu" tarafından icat. Gazete ve dergi kampanyası 2.000.000 $ bir bütçe ile desteklenmiştir. Kökeni kahve molası tanıttı 1952 yılında firmaların 2. Dünya Savaşı Hakkında % 80 sırasında ABD savunma fabrikalarında başlamıştı.6

Almanya'daki birçok Kavurma gelecek perspektifi 50'li yılların sonunda çok karanlık görünüyordu. Piyasada büyük Kavurma sadece bir avuç vardı. Ailesi'ne ait şirketlerin çoğu büyük şirketler fiyatlar adapte olmalıdır ya da kendi firmalarını vazgeçmek zorunda:


1894 yılında Carl Ronning tarafından kurulan Ronning Kaffee, 1923 yılında kurulan 1966 VOX-Kaffee içinde Melitta satılan de Melitta satıldı 1971 VOX-Kaffee kendi iş faaliyetlerini kesildi.7



Evde Kahve Ağaçları

Evde büyüyen kahve görmek için değil sadece kahve sevenler için ilginç. Evinizde bir kahve tesisi almak istiyorsanız, o zaman bazı şeyler düşünmelisiniz:


Kahve ağaçları başta Afrika ve Güney Amerika'da bulunabilir. Bu nedenle, kahve, bitki güneşli ve aydınlık bir ortam bütün yıl boyunca seviyor normaldir. Batıya ya da doğuya doğru bir bakış açısıyla daha olası - o yaz direkt öğle güneşi sever olsa çünkü Ama, bitki penceresinden doğrudan konmamalıdır.


Kahve aslen doğrudan güneş ışığına maruz bir undergrowth bitki ve yeşil, hafif dalgalı yaprakları bu nedenle kolayca "yakmak" olabilir olduğunu.


15 ° C'den hiçbir soğuk olduğu ayrıca kahve bitkileri için önemli olan, en iyisi de 20 ° C ila 25 ° C'de yetiştirilir.


Bunlar özellikle kış aylarında, yüksek nem olarak kahve bitkisi seviyor.

Grafik 60

Resim 4: Kahve ağacı


Normal saksı toprağı bir üreme alanı olarak sadece iyi, ama düzenli olarak nemli tutulmalıdır lütfen. Çok önemli su günlüğü olmasıdır. Zaman (her 6 hafta) zaman toprağa humus ve mineral eklemek gerekir. Eğer gübre çubukları veya görev sıvı gübre kullanabilirsiniz büyümeyi desteklemek amacıyla.


Bild 2

Resim 5: Yeşil kahve kiraz


İdeal koşullar altında, daha sonra yaklaşık 3 ila 4 yıl sonra bir fırça ile tozunu edilmelidir beyaz, güçlü hoş kokulu çiçekler, bekleyebilirsiniz.

Bild 4

Resim 6: Kırmızı kahve kiraz


Tozlaşma sonrasında kırmızı kahve kiraz yaklaşık 8 ay olgunlaşmış bulunmaktadır. Bu kiraz tam iki tohum, gerçek kahve çekirdekleri içerir.


Kahve Hakkındaki Koleksiyonum








Misafir: "kahve kremasız bir kahve"

Beş dakika sonra garson geri geliyor.

Garson: "Özür dilerim, efendim, kahve kremasız kalmadı kremasız kahve istermisiniz ?"


Son Zamanlarda İtalyan Restaurant


Onlar hala, çok şık bir environ-sinde otantik İtalyan gıda gerçek İtalyan restoranları, mevcuttur. Ben de restoranda her şey-beyaz donatılmış sırf fiyatların çok yüksek olan bu restoranlarından biri biliyorum eminim ve garson nedeniyle onun kibirli yüz ifadesi ile sipariş almak için masaya geliyor Eğer - değersiz misafirler.


Büyük espresso makinesi espresso için sipariş geliyor hemen sonra garson tarafından açıldığında Ama bu utanç verici. Normalde, ısınma kahve hazırlama bu yol için uzun bir zaman alır.


Ve daha da kötüsü espresso dakika bekliyor. Çubuğun arkasına çıkarma işlemini bitirdikten sonra, barista tezgahın üzerine espresso yerleştirilir. Garson fincan hizmet etmek istedim önce ortalama zaman, crema yok oldu ve espresso kendisi ılık başlamıştı.


Bu genellikle olmaz, ama olmuyor. Hatta daha utanç verici bazı diğer Konuk yorum vardı:
"Ah, o kadar lezzetli.". Bu akşam garson Benim cevabım: "Ben soğuk servis espresso sevmiyorum."



Grafik 1

Resim 7: Espresso Kahve Işın


Son Zamanlarda Kahve Evinde


Aşağıdaki müşteri tam ne istediğini biliyor. Gerçekten ya da değil mi?


O barista üzerinde reçetesiz aramaları: "Çok fazla kafein benim için iyi değil, çünkü % 60 Robusta ile harmanlanmış % 40 Arabica ile bir espresso istiyorum."


Temelde Robusta fasulye kafein içeriği Arabica çekirdeklerinden daha yüksek olduğu için, yorum yapmadan bu sözler terk edemez. Türetilmiş sonuca göre ifadesi yanlıştır.


Aynı zamanda barista bu müşteriye bir şey söylemedi ki üzücü. Yani bu adam gibi çoğu müşteriler yarım bilgi ile yalnız bırakılır.


Son Zamanlarda Kahve Kavurma Evinde


Taze kavrulmuş kahve hemen hemen her kentte artık kullanılabilir. Bir kahve kavurma evde iki bayan arasında ilginç bir konuşma istemsiz zekâ-lık oldu.


Meryem, eski biri, bir önceki tartışma göre küçük bir kafe sahibi oldu. Onların konuşma espresso bardak ve espresso hakkında oldu!


Claudia:
"Bak, Maria. Ben üç yıl önce bu espresso bardak satın almış. Modern stilini seviyorum. "


Maria:
"Evet, bardak da kalın bir kenarı vardır. Bu İtalyan espresso bardak sadece tipik "


Claudia:
"Gerçekten mi?"


Maria: "Evet, belli bir nedeni vardır."


Claudia:
"Ne sebeple?"


Maria:
"İtalyanlar fincan dışarı onların espresso yudumlarken ve bu fincan kalın kenarına nedeni budur. Özellikle de yudumlarken aynı zamanda havayı solumak için. "


Claudia:
"Evet, bu İtalyan sadece tipik."

Maria: "İçerken havanın çizim neden bu tipik espresso lezzet."

Claudia: "Evet, sadece tipik İtalyan, hatta bardak Almanya'nın yapılır."


Bu son derece ilginç bir yorumu Seni kesintisi istemedim. Bu ve diğer efsaneleri yayıldı bazı habersiz olanlar olduğunu gösteriyor.


Eğer espresso bardak gibi kalın kenar neden bilmek istiyorsanız, o zaman burada basit çözünürlük geliyor: fincan kalınlığı kalın duvarın bir fincan ile aynı anda, ısı depolaması için kullanılan daha sağlamdır.


Grafik 36 Resim 8: karşılaştırıldığında kahve bardakları


1. Bölüm - Hazırlama Yöntemleri




"Ben olmalı Nasıl tatlı bin öpücük daha lezzetli kahve tadı, misket şarabı daha mellower. Kahve, kahve ve birisi daha sonra, ah, bana bir tedavi vermek biraz kahve beni dökmek isterse"

Kaffeekantate (BWV 211) Johann Sebastian Bach, tarafından düzenlendi Christian Friedrich Henrici (1700-1764)




"Şeytan olarak siyah bir melek kadar saf, cehennem gibi sıcak, sevgi gibi tatlı"

Charles-Maurice de Talleyrand-Périgord (1754-1838)




"O öğrendiğinde kahve annenin lanetler benzerleri gibi kucağında gece gibi sıcak ve siyah, kisses ilk gününde kız gibi tatlı olmalı”

Arap atasözü


Kahve ve sınıflandırma çeşitli formlarının hazırlanması için bir çok yöntem vardır. Bu bağlamda benden bir kaç yorum vardır:


Basıncı (Fransız basınında, Türk kahvesi) olmadan basınç (el kol makinesi, Bialetti pot) ve pişirme yöntemleri ile pişirme yöntemlerinde kahve hazırlama sınıflandırması konusunu yaklaşmak için birçok yollarından biridir. Bana hazırlama yöntemleri yapılandırılmış bir genel bakış oluşturmak için en uygun yol gibi görünüyor.


Ben sadece kahve hazırlama yöntemlerinin birçok seçenek bir alıntıyı tanıtmak istiyorum çünkü Ancak, burada bölünme, bu tür kullanmaz.


Benim kişisel favori kahve hazırlama yöntemlerine odaklanırsak. Sonunda benim kendi deneyimleri harmanlanmış teorik bilginin çok daha ayrıntılı bilgi sağlar.


İyi Espresso Sırrı


Bu doğru, basit? Mükemmel bir espresso üç adımı? Neye ihtiyacın var? Peki, bazı sabit parametreler ve uygulama, uygulama ve pratik bir sürü tekrar.


Grafik 15

Resim 9: Espresso Kahve Kupası


Üzerinde ısınmak için yaklaşık 20 dakika önce makinede dönüm unutmayın. Ayrıca birkaç espresso bardak ön ısıtma gerekir. Alternatif olarak, sıcak su ile bardak ısınmak.

Grafik 58

Resim 10: Bardak sıcak levha


Fırsatlar gerçekten iyi bir espresso için çarpın, böylece kesinlikle gerekli espresso için aşağıdaki parametrelerdir.


Ve iyi bir espresso bileşenlerinin seçimine bağlı olduğu doğrudur.


Mükemmel espresso hazırlanması için sadece bir sabotaj gerekir. Bu filtre sepetinde düz bir yüzeye kahve diski zemin espresso kahve sıkıştırmak için uygundur.


Yüzey sıkıştırılmış değilse, su, kahve diski sayesinde en az direnç yolunu arar ve öğütülmüş espresso kahve eşit su ile nüfuz değildir.


Çoklu kanal için preslenmiş kahve farklı yoğunlukta oluşturulur ve sonuç olarak adlandırılan
"kanallık" dir.

Grafik 13

Resim 11: Tamper



Bir kurcalama kullanımına ek olarak, dikkate alınması gereken bu daha fazla. Ayrıca basınç ve sürece optimal sonuca ulaşmak olarak öğütme derecesine değişir gerekir.


Aşağıdaki talimatları göreceksiniz eğer yararlı olacaktır:
Makine sabit demleme basıncı ve eşit derecede sabit demleme sıcaklığını garanti etmek gerekir.


- Sabotaj çok hafif olmamalı ve temas basıncı ayrı ayrı ayarlanabilir olmalıdır. Amaç düzgün bir çekilmiş kahve akan elde etmektir. Her demleme işleminden sonra kahve puck bakarak bu test edebilirsiniz. Diski, kuru ve sert olmalıdır, yüzey yapısının bir çukurlar, yivler veya vadileri sahip olmalıdır.


- Kahve Öğütücü zincirinin en önemli bileşenidir. Cimri olmayın.

- Suyun sertliği alınmış olmalıdır - sonuç daha iyi su kalitesi daha iyi.


Dikkat: filtre tutucusu grouphead içinde çekilmiş kahve ile doldurulur ve sıkıştırılır sonra kahve yakmak değil ki, hemen işlemini başlatmak gerekir.


Grafik 21

Resim 12: Portafiltre


Kahve fincanı kullanım geçiyor sonra, gözleriyle kahve ışınının rengini görüyoruz. Kahve ışın açık ve sulu olduğunda, kol yukarı atarak kahve hazırlama sürecini durdurmak lütfen.

Bild 9 Resim 13: Espresso başlar


Grafik 56

Resim 74: 5 ikinci sonra

Bild 4

Resim 8: 12 ikinci sonra

Grafik 64

Resim 16: Sarışın Faz önce


Ben öğütülmüş kahve ile dozaj filtre sepeti birkaç söz söylemek isterim. Benim tecrübeme göre miktar bilgisi başında yardımcı olmayacaktır. Sadece bir uygulama sürü oran ve deneyim duygusu alırsınız.

kenarlarında bir baz ve düzgün dağıtımı ile ilgili portafilter vurma, daha sonra kenar boyunca küçük kazıklar ile dolu olduğunda iyi sonuçlar elde edilmektedir.

Elle veya fırça ile ya kaldırmanız gerekir filtre sepeti etrafında bulunan öğütülmüş kahve kalıntıları.


Bild 3

Resim 9: taze topraklı

Grafik 24

Resim 18: tesviye



Bild 4

Resim 19: gitmeye hazır

Sonra bir bez ile silip, ve filtre yuvasını kelepçe.
Ancak o zaman makinenin doğru çalışma sıcaklığına ulaştığında, 30 dakika önce - espresso makinesi 20 açık olmalıdır.

İki kez yıkama suyu grouphead attı ve portafilter öğütülmüş kahve yakmak olamaz önler ve elek biraz soğur.

"Istituto Nazionale Espresso Italiano" (İtalyanca Espresso Ulusal Enstitüsü) ile espresso ayrıntılı bir tanımı vardır:

  • 7 g ± 0.5 g kahve

  • 88°C ± 2°C demleme sıcaklığı

  • 9 bar ± 1 bar pişirme basıncı

  • 25 saniye ± 2.5 saniye demleme süresi

  • 25 ml ± 2.5 ml Espresso dahil Crema

  • kafein < 100 mg fincan başına

  • 67°C ± 3°C içilebilir sıcaklık


Espresso - Hızlı Ve Kolay


Details

Seiten
ISBN (ePUB)
9783739443010
Sprache
Türkisch
Erscheinungsdatum
2019 (Februar)
Schlagworte
kahve Kaffee kavurma Espresso el kitabı türleri hazırlama Mokka

Autor

  • Thomas Born (Autor:in)

Thomas Born 1964 yılında Kassel / Almanya doğumlu yaşıyor ve Orta Franconia / Almanya'da 20 yıldan fazla çalışıyor. 2009 yılından bu yana o kahve dünyası ile ilgilidir. Kahve hakkında kitaplar kapsamlı bir kütüphanenin yanı sıra, o dünyadaki kahve kavurma öğeleri toplar. Zaman zaman kendisi ve arkadaşları için kendi kahve pişirmeyi seviyor.
Zurück

Titel: Sadece Kahve